A műköröm elkészítésének alapvető fajtái:

TIP-es technikák
TIP-es porcelán technika
TIP-es zselé technika
TIP-es kombinált technika
Épített technikák
Épített zselé technika
Épített porcelán technika
Épített kombinált technika

Műköröm Budapest


Megerősítő technika

A különféle TIP-es technikák elkészítése csak az alapanyag felhordásában és annak kikeményítésében különbözik egymástól.
Az épített technikákat modellező technikának is nevezik. A természetes körmöt sablonnal hosszabbítjuk meg, majd zselés vagy porcelán alapanyagból dolgozva építjük meg a műkörmöt.
A megerősítő technika során alapanyaggal átitatott üveg-, vagy selyemszövettel vonjuk be a műkörmöket, de a természetes körömlemez megerősítésére is használhatjuk.
A TIP egy gyárilag előállított műanyag lapocska, ami a köröm meghosszabbítását szolgálja. Ez tulajdonképpen egy tartós alátét. Erre kerül a borító anyag. A TIP-ek íve és nagysága különböző, hiszen nincsen két egyforma köröm.
A porcelán kétkomponensű anyag, porból (polimer) és liquidből (monomer) áll. Létezik hagyományos levegőre kötő szagos, levegőre kötő szagtalan (odorles), és UV-reagens porcelán anyag.
A zselé méz sűrűségű műgyanta, amely speciális kötésgyorsító hatására keményedik ki. A professzionális felhasználás leginkább az UV fényre kötő anyagot preferálja, de léteznek aktivátor hatására kikeményedő zselék is.
Közkedvelt az úgynevezett francia vég építése, amikor a köröm szabad szélét fehér zselével vagy porcelánnal vonjuk be.
A francia véget el lehet készíteni egyedi variációkban is, példáulcsillámos zselével és porcelánnal vagy törtkagylóval. Így a megszokott francia hatást egy kicsit változatosabbá lehet tenni.

Díszítés

A műkörmök díszítésének variációi végtelenek. A lakkozott mintákon kívül lehetőség van színes porcelánból és színes zseléből készített mintákra is. Használatukkal már a francia végnek sem kell fehérnek lennie, a különféle árnyalatok, a díszítő elemek (különböző színű, szemcsézetű csillámporok, matricák, strasszkövek, nylon darálékok, tört kagylóhéjak, szárított virágok, glitterek, tollak, körömpiercingek, gyöngyök, stb.) széles választékának alkalmazásával teljesen egyedi hatás érhető el, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésvilágának legmegfelelőbbet.

Műköröm Díszités Budapest
Egy újfajta körömdíszítési technika a nyomdatechnika, amelynek segítségével olyan apró részletekkel rendelkező mintákat lehet készíteni, amelyek szabad kézzel nagyon nehezen kivitelezhetőek, ráadásul igen rövid idő alatt készülnek el.
A műköröm töltése, a köröm növekedési ütemétől függően, 3-4 hetente történik.

A műköröm megszüntetésének lehetőségei

Lenövesztés: Bármely technika esetén alkalmazható, csak arra kell ügyelni, hogy a lenövés mértékében folyamatosan rövidítsük a körömhosszt, illetve a nem tökéletesen tapadó részeket eltávolítsuk.
Leoldás: Bármely anyag esetén alkalmazható, amelynek oldószere van.
Lereszelés: Az oldószerrel nem rendelkező anyagokat felhasználó technikák esetében alkalmazható.
A fenti esetek bármelyikében ajánlatos a műveletet szakemberre bízni, hiszen nem kellő hozzáértéssel végezve a körömben akár maradandó károsodás is keletkezhet.

Jöjjön el hozzám és bízza szakértőre a munkát! Keressen elérhetőségeimen bizalommal!