Paraffinos kéz és lábápolás Budapest - Próbálja ki

Manapság egyre jobban elterjedt, hozzá tartozik a szokásos kezelésekhez. Alkalmazásának alapja, hogy a paraffin rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet és ezáltal lehetővé teszi hidratáló krémek felszívódását. A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos, rugalmas lesz. Mind a kezekre, valamint a lábakra is jótékony hatással van. A paraffinos kézápolás a kéz bőrének fertőtlenítését, radírozását, és vitaminos krémmel való ápolását tartalmazza. A paraffinos kézápolást kúraszerűen kell alkalmazni, attól függően, hogy mennyire van kiszáradva a kéz bőre. Általánosságban elmondható, hogy az első két héten 2 alkalom, utána ismét két hétig 1 alkalom, majd kéthetente 1 alkalom ajánlott, a megfelelő állapot eléréséhez. Ezt a technikát a kórházakban is alkalmazzák, mivel nem csak a bört ápolja, hanem az izületekre és a csontokra is jotékonyan hat.

A paraffin jótékony hatásai

A kéz- és láb ápolásához ma már elengedhetetlen, hogy paraffinos kezelésben is részesítsük vendégeinket. A házimunka, papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, de az előrehaladott életkor is – és még rengeteg dolog – mind maguk után vonják a speciális kezeléseket. A kiszáradt, repedezett, érzékeny bőrre tökéletes megoldás a paraffin kezelés.

Mi is a paraffin?

A paraffin a kémiában az alkán szénhidrogének gyűjtőneve. Köznapi nyelven a paraffin viaszt értjük rajta. A paraffin elnevezés a latin parum (= kevéssé) + affinis (=ebben az értelemben reakcióképesség) szavak összetételéből származik. A paraffin lehet légnemű, folyékony és szilárd formában.

A paraffin viasz (vagy köznapi nevén paraffin), tiszta formában fehér, színtelen, szagtalan, viaszos tapintású, szilárd anyagot alkot. Olvadáspontja a benne található molekulák átlagos hosszától függően 47-64°C

Jöjjön el hozzám és bízza szakértőre a munkát! Keressen elérhetőségeimen bizalommal!