A tél végén örülünk a tavaszi napsugaraknak, amik feltöltik a hajunkat, bőrünket energiával. Viszont a túl erős napsugárzás nyáron már sem a bőrnek, sem a hajának nem túl jó. Pláne a nyaralásnál, a napon lévő hosszabb idő, ahol már erős UV sugárzásnak is ki vagyunk téve. Ehhez még hozzájön a tengervíz vagy a strandon a Klóros víz is. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy hajunk gubancos, száraz, fénytelen. A bőrünk kiszáradt, vízhiányos, hámlik, ráncos. A jó hír, hogy tudunk ezek ellen védekezni.

Nyári hajápolás
1. A legelső dolog amit megtehetünk, hajunk és bőrünk védelmében, hogy rengeteg folyadékot iszunk, ami az egész szervezetünknek nagyon fontos.
2. Nyaralásnál ajánlott a fehér kalap vagy kendő, ami védi a hajunkat az erős napsugárzástól.
3. A tengervízet vagy Klórt mindíg ki kell öblíteni a hajunkból  a strandolás végén.
4. Ahogy a bőrünket nap tejjel védjük, úgy a hajunkra is kapunk napvédő  készítményeket.
5. Mivel ilyenkor sokkal szárazabb a hajunk, ezért vissza kell zsirosítani, hogy ne legyen matt, fénytelen.
Erre a célra nagyon sokféle olajat, pakolást lehet alkalmazni, vagy ezek kombinációját. Ezeket ne felejtsük el kiöblíteni a hajból, mert könnyen elnehezítheti.
6. Ha lehet kerüljük az amúgy is száraz hajunkra a forró hajszárítót, sütővasat. A vegyszeres folyamatokat is ajánlatos nyáron lecsökkenteni, mert ilyenkor az amúgy is igénybevett haj nagyon megsínyli, ha még ezzel is károsítjuk.
7. Hajmosásnál a fejbőrt és a közelében lévő hajat mossuk erőteljesebben, hiszen a fejbőr melegétől, és a bőrünk zsirosságából, zsirosodik a hajunk. A haj végeig elég gyengébben megmosni, mert ott nem jellemző a zsirososdás. Sose dörzsöljük nagyon, mert könnyen károsodik a hajvégünk.
8. A rendszeres hajvágással rendbe tarthatjuk a frizuránkat , és így az elhalt, töredezett részektől is könnydén megszabadulhatunk.
9. Tartósabb megoldás a hajszerkezet újjáépítő kezelés, mellyel a haj belső rétegeibe juttatja be a fodrász az ápoló anyagot, így hosszabb távon tud védekezni hajunk a külső hatások ellen. Legyen ez napfény, Klór, tengervíz vagy vegyszerek. Ezt a kezelést 2-3 havonta ajánlatos megismételni.
Számtalan megoldás közül mindenki válassza ki a számára legszimpatikusabbat!

Keressen minket elérhetőségeinken bizalommal!
Kellemes nyarat, szép és egészséges hajat kívánunk mindenkinek! Banya-Tanya csapata