A kókusz zsír az egyik nagy kedvencem: Szívesen sütök, főzök vele, de masszírozni is nagyon kellemes és hasznos is! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Régebben nehezebben emésztettem a zsíros ételeket, vagy margarinos süteményeket. Olyan műanyagnak éreztem, hogy nem tudtam megenni sem. A kókuszzsír nem avasodik, nem ég és ami a legfontosabb, nem büdös mint az olaj. Ha megmarad a sütéskor belőle, akkor a maradékot bele lehet főzni a levesbe is. Háziasszonyok! Ne csak főzzetek vele!

is coconut oil healthy

Testápolásra kiváló:

- Csecsemők és kisgyermekek masszírozására, testápolására is alkalmas! Természetes anyag. Felesleges kémiai anyagokat nem visztek bele a kicsi testébe.

- Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású lehet akár a frissen borotvált bőrön is, és nem tömíti el a pórusokat.

- Egy vattakorong segítségével meg is van a tökéletes sminklemosónk, ami még táplálja is a bőrünket.

- A hajunknak is adjunk: töredezett hajvégre kenve kondicionálóként is kiváló!

- 4-es fényvédőfaktorral rendelkezik, enyhe napvédő krémként is használhatjuk, nem csak a leégéstől védi a bőrt, de hidratálja is azt!

Testápoláshoz, masszázshoz kicsit melegítsd fel: Például egy nagyobb edénybe engedj meleg vizet, és ebbe kell beletenni a kisebb csészében a zsírt. Így az edény falán keresztül melegíti fel a zsírt. Melegen folyékonnyá válik és jobb érzés felvinni a bőrre! Ha teheted ne mikrózd! Mindenkinek kívánok egészséget, boldogságot és egy kis kókuszzsíros melegséget az életébe!

Mire érdemes odafigyelni kókuszolaj/kókuszzsír vásárlásánál?

A dobozon, tasakon, zacskón legyen feltüntetve a NEM HIDROGÉNEZETT felirat! A szilárd halmazállapot fokozásához ugyanis gyakran hidrogenizálják – ezt a vegyészeti eljárást alkalmazzák a margarinok esetében is – ami azonban a szervezet számára nem hasznosítható zsírsavakat növeli.) 

ce295484a418bf883bf5bbe6d47592f9