A masszázs tulajdonképpen egyidős az emberiséggel. Jótékony hatásait már korán felfedezték, Hippokratész tanaiban az egészség megóvásához és visszaállitásához elengedhetetlen tevékenységként említi. Véleménye szerint az orvosoknak sokmindenben, de elsősorban a masszázs fogások elsajátításában kell jártasságot szereznie.

Egy kellemes masszázs mindenki számára hatékony. Ellazítja az izmokat, oldja a feszültséget és megnyugtat. Ám a különböző masszázstípusoknak számos egyéb élettani hatása is van. Amellett, hogy felfrissítenek, többek között segítenek a zsírégetésben, méregtelenítésben és az immunrendszer erősítésében.

Tudtad például, hogy a masszázs csökkenti a vérnyomást, a pulzust, javítja a keringést, a nyirokáramlást, elősegíti a méreganyagok ürülését, serkenti az endorfintermelést, amely boldogsághormon és egyúttal a fájdalmat is csökkenti?

A mozgásszervi betegségek jó része a helytelen testtartás, a tartós terhelés (ülőmunka, egyenlőtlenül terhelő sport) következményei. A túlterhelt izmok görcsösségének oldásán van, hogy a mozgásterápia sem segít, képtelenek vagyunk nyújtani ezeket. Ilyenkor hatékonyabb a masszázshoz fordulnunk.

Segít a jelenben lenni, kikapcsol, ezáltal oldja a stresszt. Segítségével tisztulnak a gondolatok, megkönnyebbül a lélek.

Elérhetőségek, időpontfoglalás=»